Тағам

Тағам тақырыбындағы мақалалар, пайдалы кеңестер, жаңалықтар, қызық деректер, құнды мәліметтерді осы айдарда оқи аласыз

Аперитив және дижестив

Тамақ алдында аперитив, ал соңында дижестив сусынын ішу әдеті Батыс Еуропада орта ғасырларда пайда…

Шарапты қалай және немен ішу керек?

Жақсы компания және үйлесімді аспен ішілетін шарап, сарайыңызды ашып, дертіңізге шипа болуы да мүмкін….

Канапе — талғампаздар мен еріншектер асы

Канапе әдетте фуршеттерде ұсынылады. Жасалуы жылдам. Бірақ мұрныңызды шүйірмеңіз, кейбір канапе ұзақ уақыт жұмсап…

Ірімшік туралы не білесіз?

Соңғы кездері дүкен сөрелерінде бұрын атауы таңсық болған ірімшік түрлері пайда болуда. Сондай-ақ қазіргі…

Дастарқан басындағы этикет

Қыздар Haute couture-ден киінсе де, сұлулық салондары көмегімен бет-әлпетін өзгертсе де, оның тәрбиесін, шынайы келбетін…

МОЛЕКУЛЯРЛЫҚ ГАСТРОНОМИЯ: тағам әлде талғам?

Мұз сферадағы коктейльдер, зәйтүн майынан жасалған уылдырық, мөлдір равиоли. Қызық естіледі ме? Бұлардың барлығы…

Шоколад — мөлшерін білсең пайдалы азық

Бұл тәттіні жақсы көретіндер артық салмақ қосып алудан қорқады. Әлбетте, бұны дұрыс не бұрыс…

Зиянды азық-түлік қоспалары

Кей азық-түлік түрлерінің құрамында зиянды қоспалар бар. Мұндай қоспалар туралы біле жүрейік. Шұжық. Е250…

Ас қорыту және тамақтануға қатысты 6 миф

Ас қорыту және дұрыс тамақтану бойынша қалыптасқан кей мифтер бар. Солар қаншалықты рас-өтірік екенін…

Сарымай – зиян ба, пайдалы ма?

Қазіргі таңда сарымай төңірегінде пікірталас көп-ақ. Біреулер оны денсаулыққа қауіпті тағам десе, енді бірі…